Edu-cache retningslinjer

Introduktion

Følgende retningslinjer gælder for den officielle del af edu-caching.dk. Undervisnings- og privatecaches kontrolleres ikke, og bliver kun synlige for de tiltænkte deltagere og det sker når der trykkes “aktiver” på caches. Edu-caching.dk fralægger sig et hver ansvar for indhold og aktiviteter i disse caches. Edu-caching.dk forbeholder sig dog retten til at lukke for kontoer, hvis der kommer klager over indhold, opførsel eller lignende i forbindelse med edu-caching

Før du placerer og indsender en cache til godkendelse, så læs venligst følgende retningslinjer, så din cache kan blive frigivet hurtigt. Hvis din cache ikke følger alle vores retningslinjer, vil den blive afvist.

Ved anvendelsen af Edu-caching.dk services er du underlagt de betingelser og vilkår som fremgår af vores ansvarsfraskrivelse. Cacheejeren beholder al ansvar for sin cachebeskrivelse. Edu-caching er en aktivitet der udvikler og ændrer sig hele tiden, og derfor kan disse retningslinjer også ændre sig.

Nogen gange kan en cache leve op til alle udgivelseskravene her på webstedet, men godkenderne, som er erfarne edu-cachere, kan muligvis se yderligere problemer, som ikke er varetaget af disse retningslinjer og som du som cacheejer måske ikke har opdaget eller tænkt over. Godkenderen kan gøre dig opmærksom på disse problemer og tilbyde råd og vejledning så din cache kan blive udgivet.

Vær venligst opmærksom på at der ikke er nogen præcedens for placering af cacher. Dette betyder at en tidligere udgivelse af en lignende cache i sig selv ikke er gyldig begrundelse for udgivelse af en ny cache. Hvis en cache er blevet udgivet og overtræder retningslinjerne nedenfor, så opfordres du til at anmelde det. Men hvis cachen blev placeret før retningslinjerne blev udgivet eller opdateret, vil cachen sandsynligvis få lov at blive som den er.

Derudover kan du også læse hjælpecenter artiklen kaldet Cache ejerskab: Et langtidsforhold; den er fuld af nyttige tips til cacheejere. Hjælpecenter artiklen kaldet Godkendelsesprocess: Gem en cache giver en teknisk forklaring om hvad man skal forvente i forbindelse med indsendelse af en cache.

Hvis du har behov for at lave specielle ting til en ny idé, så kontakt Edu-caching før du placerer og indsender cachen på edu-caching.dk. Du er altid velkommen til at kontakte Edu-caching.dk via mail. Anvend kontaktformularen herVi vil svare så hurtigt det er os muligt.

Retningslinjer

I. Retningslinjer for placering: Retningslinjerne for placering gælder den fysiske lokation for en cache.

“En edu-cache skal helst have læringsformål, eller i hvert fald en god historie, og helst et smukt sted at være”
Jo flere cacher du har fundet, jo bedre vil du kunne forstå de forskellige dele der skal til for at skabe en god edu-caching oplevelse. Denne forståelse er uvurderlig når du skal skabe og gemme en edu-cache, og vil sandsynligvis gøre din cache bedre for fællesskabet. Vi anbefaler at du finder mindst tyve cacher før du vælge at gemme en.

1. Fundamentale retningslinjer for placering af offentlige fysiske og virtuelle cacher

1. Alle lokale love og dokumenterede areal forvaltnings politikker gælder.
2. Du garanterer os at du har grundejerens og/eller arealforvalterens tilladelse før du gemmer en cache, uanset om det er på privat eller offentlig grund.
3. Edu-cacher er aldrig begravet, hverken helt eller delvist.
Cacheplaceringen må ikke medføre at dem der leder efter cachen, eller cachen selv, beskadiger, skæmmer eller ødelægger offentlig eller privat ejendom.
5. Dyrelivet og det naturlige miljø må ikke beskadiges på grund af edu-caching.
Cacher må ikke gemmes på områder med adgang forbudt, eller på anden uhensigtsmæssig måde.

2. Andre overvejelser om placering

1. Vælg en passende placering.
2. Afmærk din cache.

II. Retningslinjer for cachebeskrivelse: Retningslinjerne for cachebeskrivelser dækker de krav du, som cacheejer, skal opfylde for at din cache kan blive udgivet på Edu-caching.dk
Før en Cache bliver udgivet på webstedet, vil en frivillig godkender kigge på siden for at se om den overholder disse retningslinjer. Det fysiske cache sted bliver ikke kontrolleret. Som cacheejer, har du ansvaret for dine cachebeskrivelser og du er ansvarlig for placeringen og vedligeholdelse af din cache.

Retningslinjer for alle cacher
Tekniske krav

Beskrivelser skal indeholde korrekte placeringer
Cacher der kræver yderligere webstedsregistrering, installationer eller download af software kan generelt ikke udgives.

Cache vedligeholdelse

Ejeren er ansvarlig for vedligeholdelse af cachen.
Ejeren er ansvarlig for at cachen kan udløses på stedet, altså kontrollere om det er muligt at få åbnet cachen uden at komme til skade. Dette gælder både for fysiske og virtuelle cacher.
Cacheindhold
Overskrift.
Beskrivelse.
Indhold.
Hvad kan godkendes som en offentlig edu-cache
Opfordringer og kommercielt indhold.
Offentlige edu-cacher må ikke være kommercielle.
Kommercielle cacher er ikke tilladt.
Midlertidige cacher
Midlertidige cacher.
Indsendelse af en cache til godkendelse
Cacher skal være på plads inden du aktiverer cachebeskrivelsen.
Kommunikér med Edu-caching.dk.

Yderligere beskrivelse af retningslinjer for specifikke cachetyper.

Edu-events
Virtuelle edu-caches.

III. Retningslinjer for logning: Retningslinjer for logning dækker de krav der skal opfyldes for at kunne logge et fund.

 

Retningslinjer for logning af Virtuelle cacher